קצר חשמלי בג'קוזי

איך לעצב קלניקה לטיפול במרכז הארץ

כל מי שעסק בחייו בטיפול, כל מי שלמד בעברו את התחום הזה, יודע כי על מנת שהמטפל יצליח ליצור אווירה אינטימית וסביבה בטוחה עבור המטופל, הוא צריך להיעזר במספר גורמים. בשפה הטיפולית אנחנו קוראים לזה:  Seating. כלומר, האופן בו אנחנו מעצבים את הסביבה כך שזו תאפשר למטופל להרגיש בטוח ומוגן. השמירה על המרחב המיוחד הזה והדיוק של הפרטים הקטנים, מפחית אצל המטופל את תחושת הזרות. כאשר זה חוזר שוב ושוב, פעם אחר פעם, לאותו המקום המסודר באותו אופן, הוא מקבל את התחושה כאילו הוא ‘חוזר הביתה’. כאילו הוא נמצא במקום בו הוא יכול להיחשף ולעבור תהליך משמעותי. במאמר הבא נדבר על הנקודות אליהן כדאי להתייחס כאשר אנחנו ניגשים לעיצוב של קליניקה טיפולית. 

קודם כל אנחנו צריכים להגדיר את הצרכים שלנו 

קליניקה טיפולית לטיפול בילדים נראית באופן אחד בעוד קליניקה המעוצבת עבור מטפלת המתמחה בתהליכים של טיפול זוגי, נראית אחרת לחלוטין. הגדרה של הצרכים עוזרת לנו פעמיים. קודם כל במישור הטכני. למשל, אם אנחנו מעצבים קליניקה עבור טיפול זוגי נדאג לכך שיהיה מספיק מקום עבור שני בני הזוג לשבת בקליניקה בנוחות למשל. במישור העיצובי, הגדרה של קהל היעד של המטפל תעזור לנו להבין אילו פריטים אנחנו יכולים להניח בחדר בשביל ליצור תחושה של אסתטיקה אשר תתקשר עם המטופל. לצורך העניין, מטפל אלטרנטיבי בדרך כלל יקשט את החדר באופן אחד בעוד רופאת ילדים תקשט את החדר באופן שונה. ההמלצה שלנו היא פשוט לקחת דף ועט ולהעלות על הכתב את כל הצרכים שלכם וכל מה שהייתם רוצים למצוא בחדר הטיפול שלכם. אגב, אנחנו הרי יודעים כי המטפל מעביר שעות ארוכות בכל יום בקליניקה. לכן, אל תתביישו לרדת לפרטים הקטנים כדי שגם אתם תרגישו בנוח במקום העבודה שלכם. 

כמה מילים על עיצוב פנים ועל יצירה של אווירה 

כל בני האדם חושבים באופן אסוציאטיבי. אנחנו לא באמת יכולים לשלוט על המחשבות שלנו ואנחנו גם לא ממש צריכים לעשות זאת. בתור מעצבי פנים, אנחנו רק צריכים לקחת בחשבון כי שימוש בחומרי גלם מסוימים או שימוש בתאורה כזו או אחרת, מייצרים מה שאפשר להגדיר בתור: ‘אווירה’. כלומר, אנחנו יכולים להשתמש באלמנטים עיצוביים כדי להשרות על המטופל תחושות כאלו ואחרות, בלי להשתמש בכלל במילים. אנחנו רוצים לעבור על רשימה קצרה של אלמנטים אשר יכולים לעזור לנו ליצור סביבה רגועה ובטוחה עבור המטופל והמטפל כאחד. 

ראשית, אנחנו נרצה לעצב תאורה נכונה: 

כל מעצב פנים מתחיל יודע כי האור והאופן בו הוא משתקף בחלל משפיע בצורה ישירה על הרגשות שלנו. אנחנו תמיד ממליצים ללקוחות שלנו, למטפלים, לבחור בלוקיישן בו לכתחילה יש הרבה אור טבעי שנכנס לחדר. אם זה לא המצב במקרה שלכם, אפשר כמובן להשתמש בגופי תאורה כדי להוסיף אור לחלל. נקפיד על בחירה של גופי תאורה עשויים חומרים המייצרים תחושה של שלווה, כמו עץ או קש ונקפיד על שימוש באור זהוב, כזה המייצר תחושה של חמימות. 

שנית, נבחר באלמנטים המייצרים תחושה של ‘בית’:

אנחנו לא נעצב קליניקה בה נערך טיפול זוגי כמו שהיינו מעצבים מועדון ריקודים, מטבע הדברים. איך ההנחה הזו מקבלת ביטוי הלכה למעשה? בחירה של פריטים המתכתבים עם עיצוב ‘בוהו שיק’ או עיצוב בסגנון כפרי. כלומר, נבחר בפריטים עשויים חומרים כמו בד, עץ, קש, מעט מתכת לעיתים וכן נתמקד בפלטת צבעים חמים ובהירים. 

אל תתפשרו בבחירה של לוקיישן מדויק 

אם אתם חושבים על קליניקה להשכרה בירושלים, הרי שאתם צריכים לראות איך אתם בוחרים את הנקודה המדויקת, המקום אליו המטופלים שלכם יכולים להגיע בקלות. השכרת קליניקה בירושלים לבדה לא מספיקה. זאת משום שפעמים רבות המטופל לא בהיכרח רץ לבקש עזרה. התפקיד שלנו זה לעשות את המוטל עלינו כדי שתהיה לו גישה נוחה וכדי שירצה לשוב לקבלת טיפול שוב ושוב. כדאי לחשוב על כך עם השכרת קליניקה בירושלים או השכרה של קליניקה במקומות נוספים ברחבי הארץ. 

אתם תמיד יכולים לקבל עזרה 

אתם מטפלים, העבודה שלכם מורכבת ממילא, אתם ממש לא צריכים גם לגלות מומחיות בעיצוב פנים. בשביל זה ישנם אנשי מקצוע אשר ישמחו לסייע לכם במידת האפשר. פשוט צרו קשר וצאו למסע, בעקבות הקליניקה המושלמת עבורכם.  

לייעוץ חינם השאירו פרטים או חייגו: 072-3306073