בניית פרגולת עץ בבית בעיצוב כפרי, שלב אחר שלב

שנים האחרונות אנו רואים יותר ויותר בתים שהעיצוב הנבחר עבורם הוא העיצוב הכפרי. לרוב אלו יהיו בתי קרקע שיש להם גם יציאה לגינה והעיצוב הכפרי ממשיך גם אליה. במאמר הבא נסביר איך בונים פרגולת עץ במראה כפרי שמשלים את העיצוב שקיים בתוך הבית. 

שלב מספר 1 – מדידות

כל בנייה של פרגולה ולא משנה אם מדובר בפרגולת מעץ או מאלומיניום, תמיד תתחיל במדידות של האזור שבו בונים אותה. 

המדידות חשובות בגלל שתי סיבות עיקריות: הסיבה הראשונה קשורה לחוקי המקרקעין שקובעים כי יש גודל מסוים של פרגולה שלא מצריכה היתר בנייה ולכן, אנשים שלא מעוניינים להתחיל בבירוקרטיה של קבלת היתר, יצטרכו לעמוד בתנאי החוק. 

הסיבה השנייה קשורה לגודל החלל החיצוני שקיים לכם בגינה ואליו יש להתאים את גודל הפרגולה שתבנו. 

מדידות צריכות להתבצע בעזרת מטר ויש לכלול בהן את האורך, הרוחב והגובה שאליהם אתם שואפים. 

שלב מספר 2 – בחירת עץ

השלב הבא בבניית פרגולות עץ הוא בחירת העץ. עבור פרגולות משתמשים בכל מיני סוגים של עצים, בניהם אורן, איפאה ובמבוק. 

כל סוג של עץ מביא עמו סגנון אחר. כשרוצים מראה מודרני ואלגנטי, נהוג להשתמש בעץ האיפאה. כשרוצים מראה יותר כפרי ופשוט, נהוג להשתמש בעץ אורן. וכשרוצים מראה המזכיר חצר בחופשה בבית מלון, נהוג להשתמש בעץ הבמבוק. 

לכל עץ יש גם תכונות שאיתן הוא מגיע. יש עצים מאוד חזקים ויש עצים שהם יותר גמישים. כשרוצים לעצב את העץ וליצור עליו דוגמא, כדאי להשתמש בעץ גמיש. כשרוצים חוזק ויציבות, נהוג להשתמש בעץ חזק יותר. 

שלב מספר 3 – בחירת הצורה של הפרגולה 

צורת הפרגולה היא גם שלב מאוד חשוב. המרפסות הכי שכיחות הן המרובעות והמלבניות שנחשבות לפשוטות יותר בבניית פרגולה מעוצבת, אך אם מדובר על מרפסת שהמראה שלה הוא חצי עיגול, כאן כבר יהיה צורך להתאים פרגולה בצורה הזו וזה כבר יותר קשה ומצריך עבודה מקצועית יותר. 

שלב מספר 4 – הגדרת הפונקציונאליות

עוד דבר מאוד חשוב שיש לבצע, לאחר שלושת השלבים הראשונים הוא להגדיר את הפונקציונאליות של הפרגולה. 

רבים יאמרו כי הפונקציונאליות שלה היא יצירת צל. זהו דבר נכון, אך אנשים בונים פרגולות גם כדי ליצור מקום לתליית נדנדה או ערסל וגם כדי לגדל צמחים או ליצור מקום ישיבה נוח. 

הגדרת הפונקציונאליות בצורה נכונה, תביא לבניית פרגולה שמדויקת למטרות שלכם. ניתן להגדיר את המטרות שלכם יחד עם בונה הפרגולה שיוכל להביא את הניסיון שלו והרעיונות שלו לבניית הפרגולה הייחודית לכם. 

שלב מספר 5 – בחירת צבע וצביעה

השלב האחרון לפני בניית הפרגולה הוא בחירת צבע העץ. עצים מגיעים בגוון הטבעי שלהם וניתן לשמור עליו באמצעות מריחת לכה או לבחור עבורם צבע אחר. 

כשמדובר בעיצוב כפרי, ניתן לבחור גווני עץ חמים כמו הגוון של עץ האלון, הטיק או האגוז. כמו כן, יש אנשים שבוחרים בצבעים צבעוניים אטומים כמו גוונים שונים של ירוק או גווני פסטל אחרים שמתכתבים באופן מושלם עם הסגנון הכפרי. 

שלב מספר 6 – מציאת בעל מקצוע איכותי

השלב האחרון הוא למצוא מעצב פרגולות מקצועי שידע לבנות לכם את הפרגולה שאתם רוצים וגם ידע להדריך אתכם בשלבים השונים. 

בעת חיפוש האדם הנכון, בקשו תמיד לראות תמונות של פרגולות שעשה בעבר. אפשר לקבל המון השראה מעבודות קודמות וכך לדעת האם זהו בעל מקצוע שמתאים לבנות עבורכם את הפרגולה המעוצבת שלכם. 

לייעוץ חינם השאירו פרטים או חייגו: 072-3306073